Bestuurssamenstelling Stichting STROHALM Foundation per heden

Bestuur Stichting Strohalm Foundation

Bestuurssamenstelling Stichting STROHALM Foundation per heden

Vrijwel vanaf de oprichting van de Stichting STROHALM Foundation (juni 2005) zijn Sue Bernicke, Bart Janssen en Joëlle Paonessa lid van het bestuur. Enige tijd geleden heeft Sue (secretaris) haar taken overgedragen aan Ellen Klaver-Asscheman. Sue is nu onze adviseur. Haar kennis over het functioneren van de Stichting is van onschatbare waarde. Heel erg fijn dat zij ons blijft adviseren. Joëlle en Bart zijn onlangs ook gestopt met hun bestuursfunctie. Beide bedanken we ze voor de inspanningen die gedaan zijn. De stichting had nooit haar werkzaamheden zo succesvol kunnen doen zonder hun betrokkenheid. Nogmaals veel dank.

Helaas heeft Ellen per direct haar taken neergelegd en zijn we weer op zoek naar een nieuwe secretaris. Het werk is afwisselend. Samen met de voorzitter worden de dagelijkse zaken opgepakt en uitgevoerd. Het bestuur vergadert vier keer per jaar en de andere werkzaamheden voor de secretaris zijn in ongeveer twee uur per week te volbrengen.

Frank van der Schoot is tijdens de SSF-bestuursvergadering in mei benoemd tot onze nieuwe penningmeester. Wij zijn erg blij dat hij het bestuur komt versterken. Frank stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Frank van der Schoot, 75 jaar geleden werd ik in Arnhem geboren. Toen ik vier jaar oud was besloten mijn ouders om naar Den Haag te verhuizen. Een goede keuze want in die omgeving heb ik – op 4 jaar studeren op de Pedagogische Academie in Hilversum na – altijd met veel plezier gewoond en gewerkt. Op schoolvereniging Wolters begon ik als docent om vervolgens met veel plezier de rol van directeur op me te mogen nemen.
Inmiddels ben ik al tien jaar met pensioen, in deze periode ben ik nog twee jaar plaatsvervangend directeur op de Kievietschool in Wassenaar geweest en daarna ook twee jaar in mijn oude functie bij Schoolvereniging Wolters. In 2017 werd ik gevraagd voor een bestuursfunctie bij de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea. Deze stichting zorgt ervoor dat 22.000 leerlingen uit Den Haag en omgeving jaarlijks naar een Haags museum gaan en daar les krijgen. Hier beleef ik veel plezier aan. Tevens genieten mijn vrouw en ik van onze drie kinderen en zeven kleinkinderen.
De Stichting STROHALM Foundation ligt mij na aan ’t hart, de kleinschaligheid en daardoor transparante manier van werken spreekt mij zeer aan. Met name dat elke gift zonder overhead aan de school en opvang van de kinderen in India wordt besteed. Ik heb heel veel zin om in samenwerking met mijn mede bestuursleden mij in te zeten voor de Stichting STROHALM Foundation.

Het bestuur van de Stichting SSF bestaat nu (mei 2023) uit de onderstaande personen:

Voorzitter                          Berry Janmaat
Vice Voorzitter                 Cees Jan Bouman
Penningmeester               Frank van der Schoot
Secretaris                           vacature
Adviseur                             Sue Bernicke

Foto bestuursleden bovenaan dit artikel, met van links naar rechts Berry Janmaat, Frank van der Schoot, Cees Jan Bouman en Sue Bernicke. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Als eerste op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Officiële gegevens

Het ANBI nummer is: 25040.
RSIN / fiscaalnummer: 8148.31.448
KvK-nummer: 2810.5831

ANBI