Een update uit India; administratie, les en kunst

Een update uit India; administratie, les en kunst

Een school leiden is in India, net als in Nederland, steeds ingewikkelder geworden. Zo veel is wel duidelijk geworden de afgelopen dagen. Als bestuursleden van de SSF hebben we dan ook veel respect voor Noor, de directrice van de school. Zij is twintig jaar geleden gestart met een overzichtelijk aantal leerlingen. Nu zijn het er 185!

Elke ochtend is men verplicht een lijst van aanwezige leerlingen te sturen naar de lokale overheid. Daarnaast ook nog eens de behaalde resultaten van de leerlingen. Iedere twee jaar moet er een registratie aangevraagd worden om de school open te houden. Noor is dus niet alleen de “schoolmoeder” maar ook de schoolmanager.

In de afgelopen dagen hebben wij overleg gehad met de boekhouder van het schoolbestuur en de aannemer Naidu en samen met Noor hebben we goede afspraken kunnen maken voor de toekomst.

Onze reisgenoot Peter Barneveld heeft een mooie muurschildering gemaakt op de buitenmuur met de tekst: Safe the earth. Berry, voorzitter van de SSF, heeft in alle klassen les gegeven over het functioneren van het hart, de bloedsomloop en de longen.

Al met al zijn het een paar zinvolle dagen geweest.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Als eerste op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Officiële gegevens

Het ANBI nummer is: 25040.
RSIN / fiscaalnummer: 8148.31.448
KvK-nummer: 2810.5831

ANBI