Nieuwsbrief december 2021

Nieuwsbrief december 2021

Wassenaar, 13-12-2021

Beste donateur / belangstellende,

Dit is de eerste nieuwsbrief van  Stichting STROHALM Foundation (SSF). Wij gaan deze minimaal twee keer per jaar voor U samenstellen (december en juni). Naast de nieuwsbrief kunt u ons ook volgen op de vernieuwde website en facebook. De website vindt u via www.strohalmfoundation.org . Het zou geweldig zijn als u de nieuwsbrief verspreidt onder uw familie, vrienden en kennissen. Vergeet U ook niet om vrienden van ons te worden op facebook.

Wij stellen uw reacties naar aanleiding van de website en facebook zeer op prijs. Een email kunt u sturen naar info@strohalmfoundation.org

Ons belangrijkste project op dit moment is de Sri Sai Vidyalaya school in Puttaparthi. Een school waar kansarme kinderen uit de omgeving gratis onderwijs krijgen. De leerlingen hebben een leeftijd van 6 tot circa 17 jaar. Naast het dagelijks onderwijs krijgen zij ook nog een voedzame warme middagmaaltijd. Wij zijn ervan overtuigd dat vele kinderen hierdoor een betere toekomst tegemoet  gaan. Tijdens de Coronapandemie is de school zwaar geraakt. Verschillende periodes moest de school dicht en steeds bleek weer dat maar een gedeelte van de leerlingen terug kwam op school. Veel families zijn verhuisd, van andere kinderen is onbekend waarom ze (nog) niet op school terugkomen. Op dit moment volgen ca. 80 kinderen het onderwijs. Dit was vlak vóór de pandemie nog 185! Het was even spannend wat de hevige regenval en overstromingen zouden betekenen. Gelukkig is dit meegevallen en is het water niet verder gekomen dan aan de poort van de school.

De afgelopen (Corona) periode heeft het meerjarig onderhoudsplan behoorlijk doorkruist. De school zou graag nieuwe toiletten (6 stuks) willen aanleggen, de keuken moet vernieuwd worden om voldoende maaltijden te kunnen bereiden, er is een wens om het aantal computers uit te breiden en de daktuin dient verbeterd te worden. Ook worden de klaslokalen ingericht met lessenaren en stoelen. De leerlingen zitten nu op de grond met hun boeken en schriften op schoot. Als alles volgens plan verloopt wordt de school in het voorjaar van 2022 weer van binnen en buiten geschilderd. De foto’s laten zien dat dit echt hard nodig is.

Wij zijn erg blij met onze donateurs. Al jarenlang zijn er donateurs die maandelijks een bedrag  overmaken. Voor €15,- kan een kind een maand lang naar school! Daarnaast zijn er donateurs die jaarlijks een groter bedrag aan ons doneren. Bij Kluswijs en de Pannenkoekenboerderij Meijendel in Wassenaar staan collectebussen. Via onze website kunt u heel eenvoudig doneren. Natuurlijk kunt u ook het geld zelf via de bank over maken.

Het wordt steeds belangrijker om ons mooie doel goed en krachtig in de media te krijgen. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat donaties binnenkomen. Het bestuur is dan ook op zoek naar een vrijwilliger die ons wil helpen om dit zo goed (professioneel) mogelijk te doen.  Wilt u, als u hier belangstelling voor heeft, contact  opnemen met de SSF? (Berry: mobiel 06 54744998).

In de kerst-editie van de Wassenaarse krant is een artikel opgenomen over de SSF en hoe ons bestuurslid Cees Jan Bouman van Pannenkoekenboerderij Meijendel daar aandacht voor vraagt. Wij zullen dit artikel t.z.t. plaatsen op de website ( www.strohalmfoundation.org ).

Wij wensen u het allerbeste toe!

Vriendelijke groet,

Berry Janmaat,
Voorzitter SSF

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Als eerste op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Officiële gegevens

Het ANBI nummer is: 25040.
RSIN / fiscaalnummer: 8148.31.448
KvK-nummer: 2810.5831

ANBI