Projecten

Onderwijs: Sri Sai Vidyalaya School

Met dit project zorgt de SSF voor de scholing en een dagelijkse warme maaltijd van ruim 150 kansarme kinderen in het dorp Puttaparthi.

De Sri Sai Vidyalaya school biedt de kinderen een veilige plek, waar zij zich kunnen ontwikkelen. Zo groeit hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, maar ook hun kans op de arbeidsmarkt, waardoor zij uit de spiraal van de armoede kunnen komen.

Basisschool
Aanvankelijk geeft de Indiase lerares Noorjahan onderwijs aan een paar kinderen bij haar thuis. Al gauw is de ruimte veel te klein. In 2006 fungeren 4 kleine huisjes in Puttaparthi als school voor 65 kinderen. In 2009 groeit dat uit tot een Basisschool met 7 klassen in een nieuw gebouw, waar 150 leerlingen gratis onderwijs krijgen. De kinderen zijn trots op hun school.

Middelbare school
In 2014 is de school uitgebreid met een Middelbare School (klas 8,9 en 10). Er worden klaslokalen bijgebouwd bovenop de school De leerlingen zijn heel gemotiveerd om te leren en behalen zeer goede resultaten op hun eindexamen.

Kosten
Jaarlijks worden er kosten gemaakt voor het onderhoud en beheer van de school, het water en de elektriciteit, de salarissen van de docenten, het schoolmateriaal en de schooluniformen voor de kinderen.

Hierbij een overzicht van de gemiddelde kosten per jaar:

Voedsel project

Voeding en schoon drinkwater zijn de eerste, primaire levensbehoeften voor iedereen. Deze basisbehoefte is voor een grote groep kinderen in India geen dagelijkse zekerheid. Daarom geeft Stichting STROHALM Foundation kinderen op de school minimaal 1 voedzame maaltijd per dag. Een aanzienlijk deel van de groenten worden zelf gekweekt in de moestuin op het dak van het schoolgebouw.

Door overstromingen, droogte en de huidige economische situatie zijn de voedselprijzen hard gestegen. Desondanks wil de SSF de kinderen een voedzame maaltijd blijven geven. Voor gezonde voeding voor ruim 150 kinderen is jaarlijks ca. € 6.200,- nodig.

Humanitaire en sociale projecten

Waar nodig, ondersteunt de SSF de ouders van de leerlingen, om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een handkar zijn, om de verkoop van vruchten en groente mogelijk te maken. Ook heeft de SSF meerdere malen een strijkijzer beschikbaar gesteld voor een wasman of een kookplaat om een straatrestaurant te starten. Ook kan er hulp geboden worden op medisch gebied.

Onafhankelijkheid

Alle projecten worden in samenwerking met de lokale bevolking uitgevoerd en zijn gericht op zelfstandigheid, zodat uiteindelijk geen hulp meer nodig is.

Donaties

Met uw donatie van € 15,- per maand, helpt u een kind aan een betere toekomst.

Officiële gegevens

Het ANBI nummer is: 25040.
RSIN / fiscaalnummer: 8148.31.448
KvK-nummer: 2810.5831

ANBI